Få vores gode råd til træningsøvelser der virker!

Det er ikke altid det nemmeste at få klemt en træning ind, i en forvejen presset hverdag, men bare rolig! Vi har lavet en guide med seks nemme og hurtige træningsøvelser du kan lave hjemme på stuegulvet.

Vi har alle sammen fået afvide at det er sundt at få pulsen op et par gange om ugen, men det er ikke altid nemt at få presset en time ind som man kan bruge i fitness centret i en presset hver dag fyldt med studie, arbejde, rengøring, madlavning. Det har problem har vi sat os få at løse med vores smarte træningsøvelser, som du kan lave hjemmefra. Her på siden kan du se seks træningsøvelser, som får din puls op og strammer kroppen op.

  1. Squat

Squat er nok den mest kendte og brugte hjemme træningsøvelse, og det er da ikke uden god grund! Det er nemlig en af de øvelser som giver allermest og som virkelig kan give dig noget mere styrke. Squat træner dine forlår, baglår, baller, ryggen og lænden, så du kommer altså godt rundt på de forskellige muskelgrupper. Se i videoen herunder hvordan man skal squatte.

2. Lunges

Når du laver lunges øvelsen, så træner du forlår, baglår og baller men du bestemmer faktisk selv hvor du vil have fokus ved at variere øvelsen. Når du bruger øvelsen lunges, så træner du nemlig også din core og balance, så det er altså endnu en god øvelse til at give din krop mere styrke og balance. 

Se videoen herunder hvordan du laver lunges øvelsen.

3. Planken

Planken er en meget simpel øvelse, men samtidig en meget god øvelse som giver din krop masser af styrke utrolig mange steder. Døjer du fx med smerter i ryggen til dagligt, så vil vi anbefale dig at begynde at køre planken et par gange om ugen. Er dit mål at få en strammere mave, så er planken også rigtig god, da den træner dine mavemuskler også! Bøjer du lidt i ryggen, så er planken også den helt rette øvelse til dig. 

Se videoen herunder hvordan du laver øvelsen planken.

4. Crunches

Crunches er en af de mest brugte øvelser til træning af maven, fordi den er så simpel. Det eneste du skal huske når du laver crunches er at du ikke skal løfte hovedet med dine hænder, da det presser dine nakkemuskler. Du skal huske det er maveøvelse, så du skal også kunne mærke det i maven.

Se videoen herunder hvordan du laver crunches.

5. Armbøjninger

Armbøjninger er en nem og effektiv øvelse, som næsten kan laves hvor som helts og så træner den endda det meste af kroppen. Når du tager armbøjninger så træner du både ryggen, skuldre, lår, triceps. Så den er utrolig effektiv og nem at gøre hjemme på stuegulvet. 

Se videoen herunder hvordan du skal tage armbøjninger. 

6. Sprællemand

Sprællemands øvelsen er en super god og effektiv måde at få pulsen op på. Det er en meget simpel øvelse, som alle kan være med på og som de fleste nok kender i forvejen. Når du laver sprællemands øvelsen så træner du både dine lægmuskler, lår og skuldre. 

Se videoen herunder hvordan man laver sprællemands øvelsen.

Har du brug for et træningsporgram?

Så har vi lavet et gratis træningsprogram med kompetente træner, som du kan finde her på siden træningsprogram.

Find meget mere om træning på www.bodyman.dk