Slankeplaster

At se kiloene rasle af, er en drøm for mange. Desværre er det ikke helt så ligetil. Det kræver hårdt arbejde i form af regelmæssig motion og sund kost. Der findes dog diverse hjælpemidler, der kan hjælpe dig på vej. Et godt eksempel på et sådant hjælpemiddel, kunne være slankeplastre.

Hvad er slankeplastre?

Du finder et bredt udvalg af forskelligartede slankeplastre på nettet. Her er der dog forskel på, hvor oprigtige producenterne bag er. Mange af dem hævder, at de kan hjælpe med et hurtigt vægttab. Det gøres ved at øge dit stofskifte eller hæmmer kroppens absorbering af kulhydrater.

Faktum er dog, at det ikke er alle slankeplastre, der virker. Der er nemlig stor forskel på effektiviteten af dem. Uanset hvor effektivt et plaster, der er tale om, er der dog ingen af dem, der kan forårsage hurtige vægttab. Det er et hjælpemiddel, men er på ingen måder et mirakelmiddel, der i sig selv forårsager et vægttab.

Hvordan virker et slankeplaster?

Det er ganske simpelt at benytte et slankeplaster. Det eneste, det kræver er, at du sætter det på huden. Disse plastre har nemlig et indhold af urteingredienser, der trænger ind gennem huden i en periode på 24 timer. I de fleste slankeplastre finder du bl.a. ingredienser såsom:

 • Guarana
 • Linolie
 • Fucus vesiculosus (blæretang)
 • Yerba mate
 • Zink pyruvate
 • 5-HTP
 • Lecitin
 • Acaibær
 • Guarana-ekstrakt
 • Grøn te-ekstrakt
 • Hvid kidneybønne-ekstrakt
 • L-Carnitin
 • Zink-citrat

Fælles for de fleste slankeplastre på markedet er, at de har fokus på at sikre, at din skjoldbruskkirtel fungerer optimalt. Det er denne kirtel, der har til opgave at regulere dit stofskifte. Derfor er det også vigtigt, at det er en kirtel, der fungerer optimalt i forbindelse med et vægttab. Gør den ikke det, så taber du dig ikke.

Her er det vigtigt, at det er gjort klart, at der dog endnu ikke er nogle videnskabelige undersøgelser, der kan dokumentere denne effekt. Ikke desto mindre, er der dog mange, der oplever, at de virker. Ingredienserne i plastrene samarbejder med din skjoldbruskkirtel, og får den til at fortælle hjerne, at kroppen ikke er sulten.

Dertil er det også en kirtel, der signalerer, at der er behov for at brænde flere kalorier af. Det skyldes, at det der er ingredienser i disse slankeplastre, der er blevet nøje udvalgt, da de øger dit stofskifte. Hvad det betyder er, at der er mange fordele ved de ingredienser, der er i plastrene – og netop derfor er de blevet valgt.

Effektiviteten af slankeplastre varierer markant

Der findes meget få beviser for, at slankeplastre er effektive. Det betyder ikke, at de ikke virker. Det betyder blot, at du med disse undersøgelser ikke kan bevise, at plastrene har haft en effekt, og at det ikke er en diæt ved siden af, der har forårsaget vægttabet. Det er også den officielle holdning hos det danske Forbrugerråd.

Sådan forholder det sig dog også i stort set resten af verden. Derfor er det selvfølgelig også noget, du er nødt til at forholde dig til. Det er dog ikke noget, der er direkte ensbetydende med, at de slet ikke har nogen effekt. Det er ganske vist svært at bevise, og det kræver, at du sideløbende dyrker motion og har en sund diæt.

Effektiviteten af et givent slankeplaster afhænger af indholdet af ingredienser. Naturlige ingredienser, som dem, der angivet på listen herover, giver et løft til dit stofskifte og vil øge dit energiniveau. Det er en væsentlig fordel ved at benytte slankeplastre i høj kvalitet. Derfor er det også kun sådanne plastre, der er værd at køb.

Desuden bør det nævnes, at der er mange, der oplever, at de bliver sløve og svimle af slankepiller. Dette kan også gøres sig gældende for andre slankemidler. Det er dog kun ganske få, der oplever, at det er aktuelt, når de benytter sig af slankeplastre. Derfor er der selvfølgelig mange, der anser dette, som værende en fordel.

Hvilke ingredienser skal slankeplastret indeholde?

Som tidligere angivet, er der mange slankeplastre, der indeholder naturlige ingredienser som: pyrodruesyre, hoodia, gaurana, garcinia cambogia, lecithin, hørfrøolie, L-carnitin osv. Det er ikke uden grund, at de har et indhold af disse ingredienser. Det har de, da de har en positiv indvirkning på din forbrænding og energi.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på indholdet af ingredienser i de valgte slankeplastre. Som det er angivet tidligere, er det indholdet af ingredienser, der afgør slankeplastrets effektivitet. Derfor er det essentielt, at du ikke køber en pakke med slankeplastre, før du har læst, hvilke ingredienser de givne plastre indeholder.

Hvorfor bør jeg vælge slankeplastre?

Der skal ikke herske tvivl om, at der findes mange slankemidler på det danske marked. Derfor er det ikke alle, der synes, at det er nemt at vælge de mest optimale midler og produkter. Der er eksempelvis mange, der er af den opfattelse, at piller er den bedste løsning. Omvendt er der mange, der foretrækker et slankeplaster.

Det kan der være flere årsager til. Det er ikke alle, der er vilde med at sluge piller. Er det noget du helst ønsker at undgå, er slankeplastre en god løsning, der kan hjælpe med dit vægttab. Skal du tage slankepiller, skal du ofte gøre det 30 min. før et måltid. Det er ikke altid, at det er lige nemt at planlægge i en travl hverdag.

Er det noget du gerne vil undgå, er det en god idé at vælge slankeplastre i stedet. Det er lettere at have med at gøre, da du blot skal placere det på et af de anbefalede steder på kroppen. Typisk er dette enten på armen, låret, skulderen eller ryggen. Herefter skal du lade det sidde i et døgn, hvorefter du skal skifte det ud.

Det anbefales, at du sætter dine slankeplastre på, på nye steder hver gang de skiftes ud. På denne måde lader du din hud ånde, hvilket mindsker risikoen for, at den bliver irriteret. Det er ikke noget, der gør, at dit plaster har en bedre virkning, men det er dog bedre for din hud, at du sørger for at placere dem forskellige steder.