Slankepiller

Populariteten af slankepiller er steget mærkbart siden 1950’erne, hvor de første slankepiller vandt sin vej til markedet. Det er ganske forståeligt, at populariteten er blevet øget, da det er lettere at sluge en pille, end at følge en kost- og træningsplan. Men kan det lade sig gøre at blive slankere ved blot at indtage piller?

Det er ikke en mirakelpille, der betyder, at du blot kan indtage en pille om dagen, smide dig på sofaen, og se at kiloene rasler af. Der findes mange slankepiller der virker, men også mange, der ikke gør. Faktum er dog, at ingen af dem virker, hvis ikke de kombineres med sund kost og motion.

Hvordan virker slankepiller?

Du kan finde mange slankepiller på det danske marked. De mest populære er dem, der hæmmer optagelsen af fedt, hvorfor de derved også sikrer dig et vægttab. Sådanne slankepiller kan desuden købes i håndkøb på apoteker, webshops m.m. Det er dog langt fra den eneste muligheder du har.

Du kan også finde slankepiller, der virker ved at øge din forbrænding. Det gør sig bl.a. gældende for såkaldte ECA-stacks, der indeholder efedrin, koffein og aspirin. Letigen er også en meget omtalt slankespil, der bedst kan beskrives som en nyere variant af de gamle ECA-stacks, som også virker ved at forøge din forbrænding.

Denne type slankepiller er dog ikke længere tilladte. Til trods for dette, sælges de fortsat i stor stil flere steder. Det er dog hverken lovligt at købe eller sælge dem. De har en meget bred bivirkningsprofil, og derfor kan de faktisk være potentielt livstruende. Det er selvfølgelig også derfor, at de ikke længere må bruges.

Du kan få slankepiller, der hæmmer appetitten

Endvidere er det også muligt at få slankepiller, der har en hæmmende effekt på appetitten. Derved undgår man ganske enkelt at indtage for meget mad. Der er mange piller, der har en overlappende effekt, hvilket er ensbetydende med, at de har flere virkninger. ECA-stacks har fx også en vis appetithæmmende effekt.

Det er ligeledes gældende for slankepiller, der er baseret på CLA. Desuden kan du også finde piller, der virker ved at optimeres kroppens energiomsætning. Det kan opnås på flere måder, men kan blandt andet være ved at have en effekt på insulinresistensen.

Virker slankepiller overhovedet?

Slankepiller er et begreb, der dækker over et væld af produkter. Derfor er der også forskel på, hvordan disse virker. Nogle af dem virker, mens andre ikke gør. Blandt de piller, der rent faktisk virker, er der dog også stor forskel på effektiviteten. Derfor er det også et spørgsmål, der er meget svært at give et konkret svar på.

Desuden er der ikke tale om en endegyldig løsning. Det er meget vigtigt at pointere dette. Du kan ikke finde nogle slankepiller der virker hurtigt. Derfor kan du ikke blot fylde dig med junkfood, sluge en slankepille, og forvente en slank og veltrænet krop. Sådan fungerer det – desværre – ikke.

Slankepiller kan være et effektivt supplement til en effektiv kostplan. Uanset hvor effektive slankepiller, der er tale om, kan de ikke stå alene. Selv de bedste slankepiller skal indgå i en plan, som også byder på sund og varieret kost samt kontinuerlig motion.

Er det løsningen på overvægt?

Nogle slankepiller er ganske effektive. Men som angivet herover, er der ingen af dem, der kan stå alene. Der findes ikke én eneste slankepille, der kan gøre dig slank og flot, hvis ikke du selv gør en indsats. Det betyder, at du er nødt til at spise sundt og dyrke regelmæssig motion. Gør du ikke det, kan pillen ikke hjælpe dig.

Derfor skal en slankepille anses som værende en hjælpende hånd. De kan fungere rigtig godt, hvis de bliver brugt korrekt. Det kræver dog, at det er som supplement til en fornuftig kostplan, der er sammensat med henblik på vægttab. Den skal selvfølgelig indeholde elementer, en kostplan ellers ville indeholde.

Hvis du udelukkende gør brug af slankepiller som værktøj til vægttab, er der en risiko for, at du tager på igen, når du stopper med slankepillerne. Det samme gælder i øvrigt for slankeplaster. Derfor er det ikke en hemmelighed genvej til at tabe sig. For at sikre et stabilt og varigt vægttab, er du nødt til at lægge din livsstil om – herunder både kost og motion.

Kan slankepiller være farlige?

Dette er et spørgsmål, som mange har. Det er selvfølgelig også forståeligt. Der er nemlig ingen, der har lyst til at sluge noget, der potentielt kan være farligt. Det er dog et spørgsmål, der er svært at svare på. Faktisk er det ikke muligt at give et konsekvent ja eller nej, da der er stor forskel på de mange typer af slankepiller.

Der er nogle slankepiller, der har en meget mild bivirkningsprofil. Der er dog også andre piller, der kan være potentielt livstruende. Derfor skal man også være meget varsom, hvis man ønsker at gøre slankepiller til en del af sin diæt. Hvis du ikke er varsom, kan det – i værste fald – ende med at have fatale konsekvenser.

Der er set eksempler på folk, der har oplevet meget alvorlige bivirkninger af slankepiller, der har et indhold af efedrin. Der findes dog slankepiller, der er bivirkningsfrie. Her er der tale om slankemidler, der er baseret på fiberprodukter. Ofte er det også sådanne slankepiller apoteket sælger.

Slankepiller er ikke et mirakelmiddel

Kaster du et blik på udvalget af slankepiller, vil du støde på mange forskellige piller. De fleste af dem virker, men der er også piller, der ikke virker. Nogle af dem kan endda gøre direkte skade på kroppen. I dag er der desværre mange forhandlere, der markedsfører slankepiller som et mirakelmiddel.

Her er det vigtigt at understrege, at det er det ikke. Derfor er det også et stort problem, at der fortsat er flere forhandlere, der markedsfører dem således. De fleste kan erklære sig enige i, at det ville være dejligt, hvis man kunne holde sig slank ved blot at sluge et par piler om dagen. Desværre er det ikke muligt.

Slankepillerne kan dog give dig et ekstra skub i den rette retning. De kan derfor godt hjælpe dig med at tabe dig, men det bør se som et hjælpemiddel – og ikke et mirakelmiddel.

Du kan også finde et stort udvalg af slankepiller hos helsegrossisten.dk