Dit eget træningsprogram – Hvordan gør du? Hvad skal du være opmærksom på?
Lad os kigge på det
Først og fremmest skal alle træningsprogrammer altid falde tilbage på: Hvad er dit mål?
Så lad os nu bare antage, at det er “Sonja på 41 år, som gerne vil have en stærkere krop, og strammes lidt op samtidig også, og hun kan træne 2-3x i ugen”,
Hun træner maksimalt 3x i ugen, så giver det mening, at lave et fullbody program til – fordi hun har nok pause i mellem træningerne til, at hun sagtens kan træne hele kroppen hver gang!
Balance mellem over og underkrop.
Det første du skal kigge efter, det er, at vi skal have en form for balance mellem din overkrop og din underkrop. Det kunne fx være, at vi har 2-3 øvelser til hver del.
Balance mellem forside og bagside.
Hernæst skal vi sørge for, at der er en form for balance mellem forsiden af benene, og bagsiden af benene, og det samme med forside og bagside af overkroppen.
Vil du gerne træne 4-5 gange om ugen?
Hvis du gerne vil træne mere end 2-3 gange om ugen kan du begynde at køre efter et split program.
Det kunne være et 2-split eller et 3-split program. Her deler du kroppen i hhv. 2 eller 2 dele. Et 2-split kunne fx være en dag med overkrop og en anden dag med underkrop. Herefter skal du blot finde nogle øvelser der passer til de forskellige dage. Når du vælger øvelser skal du stadig tænke på at der skal være balance mellem forside og bagside, og overkrop og underkrop.
Mange veje til Rom
Hvordan du bygger dit træningsprogram afhænger af din tid, din erfaring og hvor lang tid du ønsker at bruge på træning.
Det bedste træningsprogram er det program, som gør at du får trænet, at du kommer afsted til træning.