I denne guide kommer vi omkring det bedste proteinpulver på markedet, som vi har afprøvet. Vi har afprøvet mere end 50 forskellige proteinpulver og fundet frem til de 5 bedste både i smag og protein. Læs med her og få vores anbefalinger til det bedste proteinpulver.

træningstøj

Proteinpulver 

Hvis man siger træning, så siger man også proteinpulver, det er en af de meste brugte kosttilskud i hele verden og det er da hellere ikke uden grund. De fleste som bruger proteinpulver til deres træning, drikker det som kosttilskud hvis de er i tvivl om de for nok protein igennem deres normale kost.

Proteiner er bygget af aminosyrer, og aminosyrer bliver betragtet som en af de allervigtigeste byggesten, når kroppen skal bygge større muskler og genopbygge celler efter en hård træning, det er derfor meget vigtigt at man for protein nok, så din krop bedre og mere effektivt kan komme sig efter en hård træning.

Der findes et utal af forskellige proteinpulver på markedet, og vi anbefaler derfor altid at man laver sin research inden man smider det i kurven. Der er fx en meget stor forskel på, hvor meget protein der er i din proteinpulver pr 100 gram. Alle disse ting vil vi gøre dig klogere på herunder!

Gode ting at vide når man drikker proteinpulver?

Den allervigtigeste ting som rigtig mange glemmer, er at du altid skal huske på at dit proteinpulver ikke skal erstatte “rigtigt” mad, det er blot et kosttilskud som skal bruges hvis man ikke for nok protein igennem sin kost. Det bør altid være din rigtige mad, som fodre din krop med proteiner. 

Du skal også være opmærksom på at du kan få proteinpulver, hvor proteiner kommer fra forskellige fødevarer. Det man typisk laver proteinpulver af er mælk, hamp, ris, soya og ærter. Derfor er det altid en god ide at undersøge fordele og ulemper ved de forskellige proteinkilder før du køber ind af proteinpulver. Her i Danmark er 80% af alt proteinpulver dog lavet ud af mælk, men du bør altid undersøge dette inden køb. Proteinpulver der kommer fra mælk kalder man også valleprotein eller whey protein.

En anden ting at husk på er at proteinpulver ikke kun er for dig der ønsker at få større muskler, det er også godt til dig som ønsker at tabe dig og beholde din muskel masse, så du kun taber fedt på kroppen og ikke muskler. 

Uanset dit formål med din træning, så hjælper vi dig frem til det proteinpulver som passer bedst til din krop her i guiden. 

Se hele vores udvalg af proteinpulver her.

  1. Bodylab Whey 100 ISO PURE Strawberry proteinpulver

    Den første proteinpulver vi vil anbefale er fra en dansk producent og efter vores mening en af de bedste. Bodylab har været på markedet i utrolig mange år, og har tilrettet deres produkter med årene, så de nu står med nogle virkelig gode og effektive produkter. 

2. LinusPro Whey100 Proteinpulver dark chocolate and banana

Denne proteinpulver fra linuspro, har både en god smag og et utrolig højt proteinindhold pr 100 gram. Den er derfor en rigtig god proteinpulver, til dig som ønsker at tage flere kilo på. Til sidst så er den også billig, hvilket de fleste mennersker elsker.

3. Pure WHEY 100 Proteinpulver med vanilje smag

En rigtig god og lækkert proteinpulver hvis man har en sød tand. Vi anbefaler normalt ikke en proteinpulver med vanilje smag, fordi man virkelig skal have en sød tand for at syntes om den, men lige denne proteinpulver er lidt udover det sædvanlige. Den har et højt proteinindhold pr 100 gram, du for derfor rigtig meget protein for pengene. Derudover er den på tilbud lige nu!

4. Bodylab WHEY100 proteinpulver med vanilje smag

Denne proteinpulver er til den hårdt trænende, som har brug for masser af gode mælke proteiner. Du for utrolig mange proteiner pr 100 gram med denne proteinpulver fra LinusPro. Har du svært ved at tage vægt på, så vil vi også anbefale dig denne proteinpulver.

5. Viking proteinpulver

Går du meget op i at dit proteinpulver skal smage godt? Så er det helt klart denne proteinpulver fra bodylab du skal have. Vi har sjældent prøvet en proteinpulver som har været så lækker i smag. Du vil glæde dig til at du skal have dit proteinpulver hver dag med denne fra viking. Udover rigtig god smag, så for du et højt proteinindhold pr 100 gram med denne proteinpulver.

Alt der er godt at vide om proteinpulver

Proteiner er det din krop er bygget af, det er din krops byggesten. Det er kun dine muskler der nyder godt af at få en masse protein igennem din kost, så du har nok luret at du skal give din krop masser af protein, hvis du ønsker at få større muskler. 

Nu tænker du nok, hvordan du ved om du har fået nok protein i løbet af dagen og det er der en meget simpel måde at holde styr på. Du notere ned hvor meget og hvad du ca har spist i løbet af dagen og så regner du ud hvor meget protein det er. Så siger man som finger regel, at når man skal opbygge muskelmasse så skal kroppen ca have 2 gram protein pr kg man vejer.

Det er også vigtigt at sige her, at alle kroppe er forskellige og det kan derfor være svært for os at sige hvilket proteinpulver der er bedst for dig. Det er nemmere for os at sige hvilken proteinpulver der er mest populær her i Danmark. Whey proteinpulver som vi også anbefaler her i guiden, er helt klart den mest brugte og købte proteinpulver her i dejlige Danmark, men faktisk og hele verden.

Billig proteinpulver

Hvis man skal udvælge noget proteinpulver som passer til de fleste mennesker, så vil vi helt klart anbefale valleprotein. Det er den proteinpulver som dækker de fleste behov og som kommer fra en god proteinkilde (mælk).

Valleprotein pulver består ofte af omkring 80% protein som kommer fra mælk, det tager kroppen godt i mod og udnytter til at bygge muskler med. Er din krop til mere langsomoptageligt proteinpulver, så du skal vælge det protein der hedder kasseinproteinpulver.

Du kan også sagtens kombinere de 2 forskellige proteinpulver, det er helt op til dig. Er du spinkelt bygge og meget svært ved at tage på, så vil vi anbefale dig at blande de to proteinpulver, så det bliver til en weightgainer. Et andet godt tricks er at drikke proteinpulver inden du lægger dig til at sove, hvis du ønsker at tage flere kg på. 

God proteindrik med meget smag

Der er ofte mange der spørger os om man må blande proteinpulver og kreatin i samme shake, og det er må man gerne. Ved at blande det i en shake, har din krop nemmere ved at optage det og du vil dermed få mere ud af det. 

Proteinpulver hjælper dig til at få hurtigere resultater og er en af de mest vigtige byggesten til at opbygge muskler. 

Når man indtager proteinpulver, vil det også fremkalde en insulinrespons. Det vil sige, at det virker mere eller mindre på samme måde, som hvis man mixer kreatin og maltodextrin. For at få de bedste resultater, kan det anbefales, at denne blanding bliver taget som post-workout shake.

Hvis du er interesseret i en anden måde at få dine proteiner på, så kan vi anbefale at eksperimentere med en stavblender. Du kan også læse hvordan du laver din egen super proteindrik her.

Man skal dog huske på, at man ikke bør blande sin kombi-shake med kreatin for lang tid i forvejen, da kreatin er relativt ustabilt i vand. Det vil sige, at des længere tid man lade den stå, når den er opblandet, des mindre kreatin vil der være i shaken.

Hvilket proteinpulver er bedst?

Der er utrolig mange forskellige proteinpulver på markedet, og samtidig er alle kroppe forskellige, det kan derfor være svært for at at sige hvilket proteinpulver der er bedst for dig. Derfor har vi lavet denne guide hvor du kan finde de 10 proteinpulver vi anbefaler.

Bør jeg tage proteinpulver?

Hvis du er i tvivl om, om du får nok protein igennem din kost, så er det en god ide at supplere din kost med proteinpulver. Er du måske begyndt at træne eller ønsker du at tage flere kilo på, så anbefaler vi også at du begynder at drikke proteinpulver. Ønsker du bedre og hurtigere resultater, så vil vi helt klart også anbefale dig at begynde og drikke proteinpulver.

Får proteinpulver mig til at tage på i vægt?

Det korte svar er ja. Proteinpulver hjælper dig med at tage på i muskelmasse og ikke fedt. Protein er den allervigtigeste byggesten til at få større muskler.

Hvornår er bedst at drikke proteinpulver?

Vi anbefaler altid at man drikker sin proteinshake lige efter træning, det er der den vil have den allerbedste virkning på din krop. Et andet godt tidspunkt, er at drikke proteinpulver lige inden du går i seng. Det er et rigtig godt trick til at øge din vægt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.