I denne guide kommer vi omkring det bedste proteinbarer på markedet, som vi har afprøvet. Vi har afprøvet mere end 50 forskellige proteinbarer og fundet frem til de 5 bedste både i smag og protein. Læs med her og få vores anbefalinger til de bedste proteinbarer.

Bodylab Protein Bar Mix Box

Proteinbar

Hvis man siger træning, så siger man også proteinbar, det er en af de meste brugte kosttilskud i hele verden og det er da hellere ikke uden grund. De fleste som bruger proteinbarer til deres træning, spiser det som kosttilskud hvis de er i tvivl om de for nok protein igennem deres normale kost.

Proteiner er bygget af aminosyrer, og aminosyrer bliver betragtet som en af de allervigtigeste byggesten, når kroppen skal bygge større muskler og genopbygge celler efter en hård træning, det er derfor meget vigtigt at man for protein nok, så din krop bedre og mere effektivt kan komme sig efter en hård træning.

Der findes et utal af forskellige proteinbarer på markedet, og vi anbefaler derfor altid at man laver sin research inden man smider det i kurven. Der er fx en meget stor forskel på, hvor meget protein der er i din proteinbar pr 100 gram. Alle disse ting vil vi gøre dig klogere på herunder!

Gode ting at vide når man spiser proteinbarer?

Den allervigtigeste ting som rigtig mange glemmer, er at du altid skal huske på at din protein bar ikke skal erstatte “rigtigt” mad, det er blot et kosttilskud som skal bruges hvis man ikke for nok protein igennem sin kost. Det bør altid være din rigtige mad, som fodre din krop med proteiner. 

Du skal også være opmærksom på at du kan få proteinbarer, hvor proteiner kommer fra forskellige fødevarer. Det man typisk laver proteinbarer af er mælk, hamp, ris, soya og ærter. Derfor er det altid en god ide at undersøge fordele og ulemper ved de forskellige proteinkilder før du køber ind af proteinbar.

Her i Danmark er 80% af alle proteinbarer dog lavet ud af mælk, men du bør altid undersøge dette inden køb. Proteinbarer der kommer fra mælk kalder man også valleprotein eller whey protein.

En anden ting at husk på er at proteinbarer ikke kun er for dig der ønsker at få større muskler, det er også godt til dig som ønsker at tabe dig og beholde din muskel masse, så du kun taber fedt på kroppen og ikke muskler. 

Uanset dit formål med din træning, så hjælper vi dig frem til de proteinbarer som passer bedst til din krop her i guiden. 

Se hele vores udvalg af proteinbarer her.

  1. Bodylab supreme taste proteinbar

    Går du meget op i smag når du skal have din proteinbar? Så vil vi helt klart anbefale dig denne proteinbar. Den smager næsten lige som en snickers og så for du endda både proteiner og tilfredsstillet din slik sult.  

2. Bodylab minimim deluxe proteinbar 

Denne proteinbar er til dig der ikke kan få nok protein til kroppen. Den har et utrolig højt proteinindhold pr 100 gram og så smager den fantastisk! Du for 12 stk for 199 kr, så du for altså rigtig meget protein for pengene.

3. Proteinbar med masser af smag!

Den tredje proteinbar er en fuld af smag og vi må sige vi er helt blæst bagover af den utrolig gode smag. Men for nærmest dårlig samvittighed over at spise den, fordi man simpelhen ikke kan tro den er sund. Men det er den altså, den har et meget højt proteinindhold pr 100 gram og så er den ret billig. 

4. Proteinbar med masser af protein!

Denne bar for du 2 barer i en, du for både en proteinbar med masser af proteiner, men du for også en bar som giver dig energi inden en hård træning. Denne bar er rigtig god til dem som har et mål med at tabe sig. Den har ikke særlig mange kcal pr 100 gram, men stadig et okay højt proteinindhold pr 100 gram.

5. Proteinbar med god smag og meget protein!

Denne proteinbar er som skabt til den hårdt trænende, som virkelig har brug for noget protein til kroppen. Den har et vanvittigt højt proteinindhold og så smager den som en drøm. Den er lidt i den dyre klasse, men du for altså også en bar som du aldrig bliver træt af at spise og som giver din krop det protein som den har behov for.

Alt der er godt at vide om proteinbar

Proteiner er det din krop er bygget af, det er din krops byggesten. Det er kun dine muskler der nyder godt af at få en masse protein igennem din kost, så du har nok luret at du skal give din krop masser af protein, hvis du ønsker at få større muskler. 

Nu tænker du nok, hvordan du ved om du har fået nok protein i løbet af dagen og det er der en meget simpel måde at holde styr på. Du notere ned hvor meget og hvad du ca har spist i løbet af dagen og så regner du ud hvor meget protein det er. Så siger man som finger regel, at når man skal opbygge muskelmasse så skal kroppen ca have 2 gram protein pr kg man vejer.

Det er også vigtigt at sige her, at alle kroppe er forskellige og det kan derfor være svært for os at sige hvilken proteinbar der er bedst for dig. Det er nemmere for os at sige hvilken proteinbar der er mest populær her i Danmark. Whey proteinbar som vi også anbefaler her i guiden, er helt klart den mest brugte og købte proteinbar her i dejlige Danmark, men faktisk og hele verden.

Billig proteinbar

Hvis man skal udvælge en proteinbar som passer til de fleste mennesker, så vil vi helt klart anbefale valleprotein. Det er den proteinpulver som dækker de fleste behov og som kommer fra en god proteinkilde (mælk).

Valleprotein pulver består ofte af omkring 80% protein som kommer fra mælk, det tager kroppen godt i mod og udnytter til at bygge muskler med. Er din krop til mere langsomoptageligt protein, så du skal vælge det protein der hedder kasseinproteinpulver.

Du kan også sagtens kombinere de 2 forskellige proteinkilder, det er helt op til dig. Er du spinkelt bygge og meget svært ved at tage på, så vil vi anbefale dig at blande de to proteinkilder, så det bliver til en weightgainer. Et andet godt tricks er at spise proteinbar inden du lægger dig til at sove, hvis du ønsker at tage flere kg på. 

Proteinbar med meget smag

Proteinbarer hjælper dig til at få hurtigere resultater og er en af de mest vigtige byggesten til at opbygge muskler. 

Når man spiser proteinbarer, vil det også fremkalde en insulinrespons. Det vil sige, at det virker mere eller mindre på samme måde, som hvis man mixer kreatin og maltodextrin. For at få de bedste resultater, kan det anbefales, at denne blanding bliver taget som post-workout shake.

Hvis du er interesseret i en anden måde at få dine proteiner på, så kan vi anbefale at eksperimentere med en stavblender. Du kan også læse hvordan du laver din egen super proteindrik her.

Man skal dog huske på, at man ikke bør blande sin kombi-shake med kreatin for lang tid i forvejen, da kreatin er relativt ustabilt i vand. Det vil sige, at des længere tid man lade den stå, når den er opblandet, des mindre kreatin vil der være i shaken.

Hvilket proteinbar er bedst?

Der er utrolig mange forskellige proteinbarer på markedet, og samtidig er alle kroppe forskellige, det kan derfor være svært for at at sige hvilken protein bar der er bedst for dig. Derfor har vi lavet denne guide hvor du kan finde de 5 proteinbar vi anbefaler.

Bør jeg spise proteinbar?

Hvis du er i tvivl om, om du får nok protein igennem din kost, så er det en god ide at supplere din kost med proteinbar. Er du måske begyndt at træne eller ønsker du at tage flere kilo på, så anbefaler vi også at du begynder at spise proteinbar. Ønsker du bedre og hurtigere resultater, så vil vi helt klart også anbefale dig at begynde og drikke proteinbar.

Får proteinbarer mig til at tage på i vægt?

Det korte svar er ja. Protein hjælper dig med at tage på i muskelmasse og ikke fedt. Protein er den allervigtigeste byggesten til at få større muskler.

Hvornår er bedst at spise proteinbar?

Vi anbefaler altid at man spiser sin proteinbar lige efter træning, det er der den vil have den allerbedste virkning på din krop. Et andet godt tidspunkt, er at spise proteinbarer lige inden du går i seng. Det er et rigtig godt trick til at øge din vægt.

Find meget mere til din træning på www.bodyman.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.