Populariteten af slanke piller er steget mærkbart siden 1950’erne, hvor de første slankepiller vandt sin vej til markedet. Det er ganske forståeligt, at populariteten er blevet øget, da det er lettere at sluge en pille, end at følge en kost- og træningsplan. Men kan det lade sig gøre at blive slankere ved blot at indtage piller?

Det er ikke en mirakelpille, der betyder, at du blot kan indtage en pille om dagen, smide dig på sofaen, og se at kiloene rasler af. Der findes mange slanke piller der virker, men også mange, der ikke gør. Faktum er dog, at ingen af dem virker, hvis ikke de kombineres med sund kost og motion.

Hvordan virker slanke piller?

Du kan finde mange slankepiller på det danske marked. De mest populære er dem, der hæmmer optagelsen af fedt, hvorfor de derved også sikrer dig et vægttab. Sådanne slankepiller kan desuden købes i håndkøb på apoteker, webshops m.m. Det er dog langt fra den eneste muligheder du har.

Du kan også finde slankepiller, der virker ved at øge din forbrænding. Det gør sig bl.a. gældende for såkaldte ECA-stacks, der indeholder efedrin, koffein og aspirin. Letigen er også en meget omtalt slankespil, der bedst kan beskrives som en nyere variant af de gamle ECA-stacks, som også virker ved at forøge din forbrænding.

Denne type slankepiller er dog ikke længere tilladte. Til trods for dette, sælges de fortsat i stor stil flere steder. Det er dog hverken lovligt at købe eller sælge dem. De har en meget bred bivirkningsprofil, og derfor kan de faktisk være potentielt livstruende. Det er selvfølgelig også derfor, at de ikke længere må bruges.

Du kan få slankepiller, der hæmmer appetitten

Endvidere er det også muligt at få slankepiller, der har en hæmmende effekt på appetitten. Derved undgår man ganske enkelt at indtage for meget mad. Der er mange piller, der har en overlappende effekt, hvilket er ensbetydende med, at de har flere virkninger. ECA-stacks har fx også en vis appetithæmmende effekt.

Det er ligeledes gældende for slankepiller, der er baseret på CLA. Desuden kan du også finde piller, der virker ved at optimeres kroppens energiomsætning. Det kan opnås på flere måder, men kan blandt andet være ved at have en effekt på insulinresistensen.